Wagenpark verzekering

Voor het verzekeren van meerdere auto’s kunt u  goedkoper een wagenparkverzekering afsluiten. Vooral als de voorraad aan auto’s ook nog eens vaak wisselt. Het biedt ook gemak. Autowijzigingen doorgeven en ook nog eens bijhouden gaat namelijk veel tijd in zitten. Daar komt nog bij dat verzekeraars vaak poliskosten in rekening brengen per wijziging in een autoverzekering.

Bijvoorbeeld autodealers en garagebedrijven sluiten een wagenparkverzekering af. Bij het afsluiten van de verzekering maken de verzekeraars en de bedrijven afspraken over de voorwaarden en de regels. Er wordt bijvoorbeeld vastgelegd hoeveel auto’s maximaal verzekerd zijn, wat de procedures voor het aanmelden van de auto’s zijn en welke beperkende voorwaarden er gelden.

Hoe wilt u de auto’s verzekeren?

De WA-verzekering is verplicht voor motorrijtuigen. Deze dekt de aansprakelijkheidsschades aangericht met de verzekerde voertuigen. De wagenparkverzekering kan een ruimere dekking bieden. U kunt de auto’s (of andere motorrijtuigen) namelijk ook WA + beperkt casco of WA + volledig casco verzekeren. Met de WA + beperkt casco zal er ook een uitkering volgen bij bijvoorbeeld diefstal van de auto, stormschade en bij ruitbreuk. Met de WA + volledig casco krijgt u ook uitgekeerd als de verzekerde auto beschadigd raakt door bijvoorbeeld een aanrijding.  Aanvullend kunt u de verzekering ook nog uitbreiden met rechtsbijstand, een ongevallenverzekering of zelfs dekkingen die gekoppeld zijn aan specifieke risico’s. Denk hierbij aan gevaarlijke stoffen of graafwerkzaamheden.

De afwikkeling van schades gaat sneller

U heeft niet alleen een besparing in tijd bij het beheren van de verzekeringen. Ook bij schade kunt u rekenen op een snellere afwikkeling. U heeft te maken met vaste contactpersonen en de procedures bij de schadeafwikkeling zijn goed op elkaar afgestemd. De verzekeraar kan ook adviseren in het beperken van de schadelast. Ze hebben namelijk inzicht in de schades en hoe ze ontstaan. Een lagere schadelast is namelijk in het belang van zowel de verzekeraar als van u als ondernemer.

Online de wagenparkverzekering beheren en wijzigen

Een dubbele administratie is vaak niet nodig, want verzekeraars hebben hiervoor handige online tools waar de verzekeraar en u informatie uit kunnen halen. Zo voorkomt u dat er fouten ontstaan. Dit biedt gemak, maar ook weer een besparing in tijd en geld.

Vragen? Stel ze gerust!

11 + 1 =

WhatsApp chat